De Waterdichtheid van Horloges

De waterdichtheid van een horloge geeft aan in hoeverre het horloge bestand is tegen water. Deze waterdichtheid wordt vaak aangegeven in meters, BAR of ATM (atmosferen), wat te maken heeft met de luchtdruk en atmosfeer. Hieronder worden de verschillende niveaus van waterdichtheid uitgelegd:

Al deze verschillende termen kunnen af en toe nog best voor wat verwarring zorgen. Dat begrijpen wij maar al te goed. Gelukkig hebben wij het onderstaande artikel geschreven om meer duidelijkheid te bieden. Een waterdicht horloge dient goed onderhouden te worden. Wij sluiten dit artikel dan ook af met enkele handige tips om horloges zo goed mogelijk waterbestendig te houden.

  1. Water Resistant - Dit betekent dat het horloge alleen spatwaterdicht is en niet geschikt is om mee te zwemmen of te douchen.

  2. 30 meter / 3 ATM / 3 BAR - Bestand tegen kleine hoeveelheden water, zoals bij handen wassen.

  3. 50 meter / 5 ATM / 5 BAR - Waterdicht tijdens het douchen.

  4. 100 meter / 10 ATM / 10 BAR - Waterdicht tijdens het zwemmen.

  5. 200 meter / 20 ATM / 20 BAR - Waterdicht tijdens het duiken.

  6. 1000 meter / 100 ATM / 100 BAR - Waterdicht tijdens diepzeeduiken.

Het is belangrijk om op te merken dat horloges die alleen als "Water Resistant" worden aangeduid, alleen spatwaterdicht zijn en niet geschikt zijn voor zwemmen of douchen. Hoe hoger het aantal ATM, BAR of meters op het horloge, hoe geschikter het is voor langdurig contact met water.

Onderhoud waterdicht horloge

Waterdichte horloges zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Veel verschillende merken bieden waterdichte horloges aan. Zowel veel van onze dameshorloges als herenhorloges zijn tot op zekere hoogte waterdicht. Voor een waterdicht horloge is goed onderhoud van uitermate groot belang. Daarom geven we hieronder enkele tips om horloges in goede staat te houden.

  • Laat het horloge regelmatig controleren door een professional om de waterdichtheid te testen, bij voorkeur om de twee jaar of jaarlijks.
  • Controleer het horloge op krassen of deuken die het glas kunnen verzwakken en lekkages kunnen veroorzaken.
  • Vermijd contact met zout zeewater en spoel het horloge grondig af en droog het af als het toch in aanraking komt.
  • Vermijd contact met chemicaliën zoals olie, chloor, alcohol, haarlak en parfum, omdat deze het horloge kunnen beschadigen.
  • Vermijd contact met heet water en hitte, omdat dit de rubbers van het horloge kan beschadigen. Doe het horloge af voordat je de douche of sauna betreedt.

Met deze tips kun je je waterdichte horloge goed onderhouden en ervoor zorgen dat het lang meegaat.


Laat een reactie achter

Let op! Reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze zichtbaar worden.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.